László Márton

László Márton on unkarilainen kirjailija ja kääntäjä, jolta on ilmestynyt jo yli kaksikymmentä romaania ja novellikokoelmaa. Kääntäjänä hän on keskittynyt saksalaisen kielialueen kirjallisuuteen, erityisesti vanhempaan saksankieleen, ja unkarintanut muun muassa Martti Lutherin kirjeet sekä Goethen Faustin. Aiemmin Mártonilta on suomennettu novelli Mitä näit ja kuulit (suom. Juhani Huotari), joka on ilmestynyt Unkarin tiede- ja kulttuurikeskuksen julkaisemassa teoksessa Mitä olet nähnyt ja kuullut: Valikoima uutta unkarilaista runoutta ja proosaa. Café Voltaire-sarjan Unkarin kirjallisuutta käsittelevä osa Ristiaallokoissa: Esseitä unkarilaisesta nykykirjallisuudesta (Avain 2012) sisältää László Mártonia käsittelevän esseen.

Maria Rihte

Maria Rihte on toiminut näyttelijänä, kuvataiteilijana, lasinpuhaltajana ja nykyisin matkaoppaana. Hän on syntynyt Helsingissä ja asunut Kanadassa, Yhdysvalloissa ja monissa Euroopan maissa ja vaeltanut Afrikassa. Nykyisin hän asuu Pariisissa aviomiehensä, tyttärensä ja perheen koiran Lizzien kanssa. Avoimet ovet on hänen esikosromaaninsa.

 

Titia Schuurman

Titia Schuurman kääntää kirjallisuutta ja asiatekstejä englannista, ranskasta ja hollannista toiminimellä Sanaemo (www.sanaemo.fi). Hänen suomentamiinsa kirjailijoihin kuuluvat muiden muassa A. S. Byatt, Stephen Fry, Daniyal Mueenuddin, Claudie Gallay, Anna Gavalda, Renate Dorrestein ja Tommy Wieringa. Titia Schuurman asuu Helsingissä suomalais-hollantilais-intialaisen perheensä kanssa.